RAČUNALNIK

FaceAppi viraliseerimine tekitab privaatsusprobleeme; vastas ettevÔte

Kui olete viimastel pÀevadel sotsiaalmeediat jÀlginud, on tÔenÀoline, et olete seda nÀinud (vÔi testinud) FaceApp, rakendus, mis kasutab tehisintellekti inimeste vananemiseks ja noorendamiseks (muude vÔimaluste hulgas) peaaegu igas pildis. Ekstaasi keskel jÀÀvad paljudel kasutajatel puudu mÔned olulised probleemid, nÀiteks oma privaatsust.

Hiljuti tekkis veebis teooria algus Rakendust arendav Venemaa ettevÔte saadab taustpildi kolmanda osapoole serverile, nagu avalikustas Bloomberg. Turvateadlase ja Guardiani tegevjuhi Will Strafachi sÔnul ei tundu see esialgu probleem olevat.

FaceApp aga teavitab Bloomberg et rakendus saadab tegelikult pilvepildis olevad fotod serverisse, mis on vajalik pilditöötluseks – erinevalt teistest rakendustest, nĂ€iteks Apple’ist, mis tĂ€idab kĂ”iki ĂŒlesandeid seadmes ise.

SEE algus teatas ka, et kasutajaandmeid ei edastatud Venemaale, kus asub rakenduse uurimis- ja arendusmeeskond. Seoses sellega tunnistab FaceAppi asutaja, et ettevĂ”te kasutab Amazoni ja Google’i servereid, mis mĂ”lemad asuvad Ameerika Ühendriikides; Lisaks teatas ta, et see teenus ei mĂŒĂŒ ega jaga kasutajaandmeid kolmandatele isikutele.

Veel ĂŒhe mure rakenduse pĂ€rast tĂ”statas ajakirjanik Karissa Bell Twitteris. Tema sĂ”nul on rakendusel luba seadmes olevatele fotodele juurde pÀÀseda ka siis, kui see valik on sĂŒsteemi seadetes keelatud.

Re: FaceApp, ma ei saa öelda, et ta minu foto ĂŒles laadis, kuid see rakendus pÀÀseb kindlasti juurde minu teeki, isegi kui rakenduse Photos loaks on seatud „Mitte kunagi”?

MĂ€rkimisvÀÀrne on see, et see on tegelikult tĂ”enĂ€oliselt Apple’i enda opsĂŒsteemi API-de funktsioon. Isegi kui kasutaja tuvastab iOS 11-s, et konkreetne rakendus ei pÀÀse tema fotokogusse juurde, pÀÀseb tarkvara sellele juurde, kui see on selle peamine funktsioon, vĂ”imaldades piltide saatmist vastavalt kasutaja maitsele.

FaceApp tĂ€psustab ka, et “see vĂ”ib kasutajate saadetud fotosid lĂŒhikese aja jooksul pilves sĂ€ilitada” – tĂ€psemalt 48 tundi -, vĂ€ites, et seda tehakse jĂ”udluse ja teenuseliikluse parandamiseks, tagades, et saadetud piltide töötlemine korduvalt uue vĂ€ljaande jaoks veelgi kiiremini. FaceAppi andmetel kĂ”ige rohkem Foto kustutatakse serverist pĂ€rast 48-tunnist ĂŒleslaadimist.

Arendaja selgitas ka, et kasutajad saavad taotleda nende andmete serverist kustutamist. Ehkki otsest viisi selleks veel pole, on FaceAppi meeskonnaga vĂ”imalik ĂŒhendust vĂ”tta rakenduse tugiseadetes nupu „Teata veast” kaudu. EttevĂ”tte sĂ”nul töötab ta seda tĂŒĂŒpi pĂ€ringute jaoks parema liidese vĂ€ljatöötamiseks.

LÔpuks algus nÀitas, et suur osa FaceAppi kasutajatest pole platvormil registreeritud, mistÔttu on konkreetse foto linkimine kasutaja identiteediga enamikul juhtudel vÔimatu. Nii et loodame.


FaceAppi rakenduse ikoon - nÀo redigeerija tehisintellektiga


Back to top button

Tuvastati reklaamiblokeerija

Meie saidi kasutamise jĂ€tkamiseks peate eemaldama AD BLOCKERI AITÄH