Minu lugu Linuxiga, autor Daniel ValadĂŁo

Täna on meil veel üks lahedat iseloomustust saatnud meie lugejad; kes räägib täna oma loo Linuxi kernelil põhineva operatsioonisüsteemiga, on meie lugeja Daniel Valadão, ta saatis meile e-kirja, milles rääkis natuke oma kogemustest süsteemiga, kontrollige:

Tahaksin tänada meie lugejaid osalemise ja valmisoleku eest jagada oma lugusid, mis teavad, võib inspireerida rohkem inimesi vähemalt kogema tehnoloogia avatud külge. Tasub mainida, et nagu alati, ei tähenda allolevas tekstis olevad arvamused ilmtingimata Diolinuksi ajaveebi arvamust ühegi käsitletud teema kohta. Kui teil on ka juriidiline lugu rääkida ja soovite, et see siin avaldataks, saatke palun tekst teile. Andke meile teada Daniel Valadão lugu.

“Olen teie blogi lugeja ja teie kanali vaataja olnud vähemalt 2 või 3 aastat, saatsin teile isegi loo 14 sarnast Windowsi programmi Linuxis, mis on teie arvates sĂĽgav oma aasta lõpu retrospektiivne video, on juulis kõige ligipääsetavam.

Täna tahan veidi rääkida oma loost ja kogemustest pingviinimaailmas.

Mind tutvustati Linuxiga 2002. aastal; just siis ostsin oma esimese arvuti. Minu Windows XP tabas viiruse nimega BLASTER, mis mõjutas arvuti helisĂĽsteemi ja mul oli vaja oma sõpra, kes õppis tol ajal arvutite monteerimist ja hooldust, et ta aitaks mul oma arvutit vormindada. Sel hetkel andis ta mulle Curumini koopia, öeldes, et see on “Linux”, mis on väga hea, parem kui XP; Ma isegi mõtlesin, kuid ma ei saa seda HD-s installida, isegi kuna ma ei tea seda veel vormindada, ma lihtsalt kasutan seda liveCD-l.

Mulle tundus tõesti tüütu, et ma ei suutnud Curumini Gpartediga püsivalt vormindada ja installida ning lõpuks viskasin CD minema, jätkasin Windows XP-ga. 2007. aastal, kui käisin montaaži-, hooldus- ja võrgukursustel, tutvustas õpetaja mulle Ubuntu, just siis armusin pingviinisüsteemi.

See õpetaja õpetas Ubuntu HD-le vormindamist ja installimist, andis mulle tollal Gnome 2-ga installi-CD versiooni 7.04 koopia, koju jõudes installisin ja katsetasin, süsteem hakkas mulle väga meeldima, rohkem kui XP ja Vista.

Sellest ajast alates olen oma arvutis testinud Familixi, Debiani, Fedorat, OpenSUSE-i, Mandrivat, põhisüsteemi, Linux Mint jne.

Aga, distro, mida ma armastan ja mille vastu olen endiselt kirglik väljaspool Ubuntu ja Fedorat, kasutan ja soovitan. Kuigi mulle meeldib seda kasutada, ei saa ma ikkagi Windowsist täielikult vabaneda, kuna on vaja kasutada mõnda ainult Windowsis töötavat rakendust, näiteks Adobe Photoshop ja Corel Draw, seega kasutan seda Linuxi ja Windowsiga topeltkäivituses. “

Blogi märkmed

Niisiis, kas tuvastate Taanieli loo? Kas olete sarnane? Öelge meile kommentaarides või kui soovite, kirjutage meile kiri, et ka kõigile sellest teada anda. Veelkord, tänan Danieli, et jagasite oma kogemusi meiega ja ajaveebi lugejatega!

Järgmine!