Minu lugu Linuxiga, autor Daniel Valad√£o

T√§na on meil veel √ľks lahedat iseloomustust saatnud meie lugejad; kes r√§√§gib t√§na oma loo Linuxi kernelil p√Ķhineva operatsioonis√ľsteemiga, on meie lugeja Daniel Valad√£o, ta saatis meile e-kirja, milles r√§√§kis natuke oma kogemustest s√ľsteemiga, kontrollige:

Tahaksin t√§nada meie lugejaid osalemise ja valmisoleku eest jagada oma lugusid, mis teavad, v√Ķib inspireerida rohkem inimesi v√§hemalt kogema tehnoloogia avatud k√ľlge. Tasub mainida, et nagu alati, ei t√§henda allolevas tekstis olevad arvamused ilmtingimata Diolinuksi ajaveebi arvamust √ľhegi k√§sitletud teema kohta. Kui teil on ka juriidiline lugu r√§√§kida ja soovite, et see siin avaldataks, saatke palun tekst teile. Andke meile teada Daniel Valad√£o lugu.

“Olen teie blogi lugeja ja teie kanali vaataja olnud v√§hemalt 2 v√Ķi 3 aastat, saatsin teile isegi loo 14 sarnast Windowsi programmi Linuxis, mis on teie arvates s√ľgav oma aasta l√Ķpu retrospektiivne video, on juulis k√Ķige ligip√§√§setavam.

Täna tahan veidi rääkida oma loost ja kogemustest pingviinimaailmas.

Mind tutvustati Linuxiga 2002. aastal; just siis ostsin oma esimese arvuti. Minu Windows XP tabas viiruse nimega BLASTER, mis m√Ķjutas arvuti helis√ľsteemi ja mul oli vaja oma s√Ķpra, kes √Ķppis tol ajal arvutite monteerimist ja hooldust, et ta aitaks mul oma arvutit vormindada. Sel hetkel andis ta mulle Curumini koopia, √∂eldes, et see on “Linux”, mis on v√§ga hea, parem kui XP; Ma isegi m√Ķtlesin, kuid ma ei saa seda HD-s installida, isegi kuna ma ei tea seda veel vormindada, ma lihtsalt kasutan seda liveCD-l.

Mulle tundus t√Ķesti t√ľ√ľtu, et ma ei suutnud Curumini Gpartediga p√ľsivalt vormindada ja installida ning l√Ķpuks viskasin CD minema, j√§tkasin Windows XP-ga. 2007. aastal, kui k√§isin montaaŇĺi-, hooldus- ja v√Ķrgukursustel, tutvustas √Ķpetaja mulle Ubuntu, just siis armusin pingviinis√ľsteemi.

See √Ķpetaja √Ķpetas Ubuntu HD-le vormindamist ja installimist, andis mulle tollal Gnome 2-ga installi-CD versiooni 7.04 koopia, koju j√Ķudes installisin ja katsetasin, s√ľsteem hakkas mulle v√§ga meeldima, rohkem kui XP ja Vista.

Sellest ajast alates olen oma arvutis testinud Familixi, Debiani, Fedorat, OpenSUSE-i, Mandrivat, p√Ķhis√ľsteemi, Linux Mint jne.

Aga, distro, mida ma armastan ja mille vastu olen endiselt kirglik v√§ljaspool Ubuntu ja Fedorat, kasutan ja soovitan. Kuigi mulle meeldib seda kasutada, ei saa ma ikkagi Windowsist t√§ielikult vabaneda, kuna on vaja kasutada m√Ķnda ainult Windowsis t√∂√∂tavat rakendust, n√§iteks Adobe Photoshop ja Corel Draw, seega kasutan seda Linuxi ja Windowsiga topeltk√§ivituses. “

Blogi märkmed

Niisiis, kas tuvastate Taanieli loo? Kas olete sarnane? √Ėelge meile kommentaarides v√Ķi kui soovite, kirjutage meile kiri, et ka k√Ķigile sellest teada anda. Veelkord, t√§nan Danieli, et jagasite oma kogemusi meiega ja ajaveebi lugejatega!

Järgmine!

Table of Contents