Rohkem kontrolli oma Facebooki konto üle.  Nüüd saate tegevuse kustutada väljaspool sotsiaalvõrgustikku

Rohkem kontrolli oma Facebooki konto üle. Nüüd saate tegevuse kustutada väljaspool sotsiaalvõrgustikku

2019. aastal juurutab Mark Zuckerbergi ettevõte järk-järgult mitmetes riikides tööriista, mis võimaldab teil kustutada tegevused väljaspool Facebooki. Nüüd ja plaanipäraselt laiendatakse seda funktsionaalsust kogu maailmas, võimaldades kasutajatel muuta sotsiaalvõrgustike jaoks võimatuks teada saidid, mida nad on külastanud või mida nad on otsinud, ning et Facebooki, Instagrami või Messengeri reklaamide isikupärastamiseks kasutatakse erinevaid andmeid.

Uue tööriista käivitamisel 2019. aasta augustis selgitas Facebook, et see funktsioon võimaldab kasutajatel juurdepääsu rakenduste ja saitide kokkuvõttele, mis saadavad teavet nende tegevuse kohta Facebookile, ja soovi korral oma kontolt andmed kustutada. See otsus on kooskõlas Mark Zuckerbergi sel teisipäeval, rahvusvahelisel andmekaitsepäeval jagatud kirjaga, milles ta avaldab Facebooki järgmise kümnendi eesmärgid, rõhutades sotsiaalsete võrgustike kasutajate jaoks tõhusamate privaatsuskaitsete loomise tähtsust.

Kui rõivaveeb soovib reklaame esitada uutest kingade stiilidest huvitatud inimestele, postitab ettevõte tavaliselt teavet Facebooki, märkides, et konkreetne kasutaja otsis kingi konkreetsest seadmest. Kui teave kattub Facebooki kontoga, saab platvorm platvormil sellele inimesele kinga kohta reklaami kuvada.

Nüüd saavad kasutajad pääseda juurde andmetele, mida teised rakendused ja veebisaidid Facebookiga jagavad, ja neid kontrollida. Praktikas on neil nüüd juurdepääs selle teabe kokkuvõttele äritööriistade, näiteks Facebook Pixeli või sotsiaalvõrgustiku sotsiaalsete pistikprogrammide kaudu, ja nad saavad need andmed oma kontodelt lahti ühendada. Samuti on võimalik tulevased tegevused väljaspool Facebooki lahti ühendada üldkontolt või teatud veebilehtedelt või rakendustest.

Aga mis juhtub, kui kõrvaldate tegevuse väljaspool Facebooki? Teie teave, mis tuvastab andmed, mille rakendus ja veebisait platvormile saadavad, kustutatakse. See tähendab, et sotsiaalvõrgustik ei tea, milliseid saite külastate või mida otsite, samuti ei kasutata andmete kasutajaid, kes otsustavad Facebookis, Instagramis või Messengeris isikupärastada reklaame.

2019. aastal otsustas Google käivitada ka uue funktsiooni, mis võimaldaks kasutajatel automaatselt või programmiliselt oma Google’i kontolt andmed kustutada. Seni saavad kasutajad andmeid kustutada, kuid käsitsi vormingus, hõlbustades kustutatava perioodi haldamist.